středa 24. února 2021

Einstein Prediction Builder

Další "chytrá" funkcionalita. Einstein predikci lze využít na všech vlastních (custom) objektech, stejně tak funguje na základních standardních objektech jako je Account, Lead, Kontakt, Opportunita. Bližší limity najdete v dokumentaci.

Predikci lze tedy využít predikci na jakoukoli část byznysu - na prodej, servis, marketing... 

Prvním a zásadním krokem je rozhodnutí. 

  • Co chceme predikovat? 
  • Jaký objekt k tomu použijeme? 
  • Jakou očekáváme odpověď? Důkladně zvažte vaši základní otázku života, vesmíru a vůbec. 
Odpovědí může být:

  • ANO/NE, například si položme otázku: "Podaří se úspěšně uzavřít příležitost?", "Bude retence úspěšná?", "Zaplatí zákazník včas?", "Zúčastní se naší marketingové akce očekávaná cílová skupina?"
  • Počet, například: "Jaká by mohla být hodnota této zakázky?"
Dále se zamysleme nad tím, zda naše implementace již obsahuje vhodné pole, které by Einsteinovi mohlo pomoci pro vytvoření modelu predikce. Máme takové pole? Einstein v tomto případě ocení pole datového typu Checkbox (ano/ne) - například: zúčastnil se klient již někdy nějaké naší akce? Nebo můžeme Einsteinovi nabídnout pole datového typu Vzorec, který ovšem vrací hodnotu ano/ne.



A jestli vhodné pole nemáme, nevadí. Nastavíme vhodné filtry a Einstein si již dokáže poradit. 



Už jsme skoro na konci. Einstein bude ještě potřebovat pole, kde se budou ukládat hodnoty predikce. Tohle pole nemusíme zakládat, Einstein ho vytvoří pro nás😃. Chytrý Einstein👍. Na našem úsudku zůstane odpověď na otázku, jak toto pole pojmenovat. 

Poslední možnost, kterou nám Einstein nabízí, je rozhodnutí, zda budeme chtít zobrazovat top pozitivní a top negativní faktory, které přispěly k dané predikci daného záznamu. Jestli budeme chtít zobrazovat tyto detaily, umístíme na obrazovku záznamu komponentu Einstein predikce. Mějme na paměti, že v komponentě predikce se zobrazí faktory (hodnoty polí) bez ohledu na field-level securitu. Takže uživatel by mohl vidět v této komponentě citlivé informace, které před ním skrýváme. 

Omezená verze "Try Einstein" umožní vytvořit 10 predikcí. Aktivní můžeme mít ale jen jednu. Oproti placené verzi zde nejsou zahrnuty všechny funkčnosti. Ale pro základní představu o funkčnosti by takto zdarma verze mohla být dostačující. Není zde například možnost umístit na page layout komponentu Einstein predikce.

Rozšířená placená verze je součástí licence: Einstein Predictions nebo Einstein Analytics Plus. Nechci zde vypisovat detaily, ale pro rychlé srovnání: Eintein Predictions licence umožní vytvořit 20 predikcí a mít aktivních 10. 

Na závěr malé postesknutí: Trailhead nabízí v rámci 3 modulů/projektů vyzkoušet si Einstein Prediction Builder. Ani na jednom testovacím prostředí model predikce nebyl dokončen. 

https://trailblazers.salesforce.com/answers?id=9064S000000DcMZ




Žádné komentáře:

Okomentovat