úterý 5. ledna 2016

Salesforce - soukromá vánoční kampaň

Pár dnů před Štedrým dnem jsme v klidu domova poseděli před roztopeným krbem, dívali se do plamenů a diskuze se stočila na téma Kampaně. To už je taková deformace, sedíme, klábosíme a ejhle - objeví se zajímavost. A to mě inspirovalo, že bych si mohla otestovat v Salesforce svou vlastní kampaň. Co takhle z Developer edice odeslat pár mým kontaktům hromadný email – vánoční přání?

Jak vytvořit kampaň v Salesforce, jak přidat kontakty do kampaně, to není nic převratného. Založím si kampaň Vánoční přání. Přiřadím pár přátel do kampaně. Nyní budu potřebovat vhodnou šablonu pro emaily. Jdu si trochu pohrát s Communication Templates

Nejdříve si otestuji Custom šablonu. Před časem, kdy jsem hledala způsob, jak barevně odlišit Accounty podle daného kritéria, narazila jsem na Graphics Pack. Tehdy jsem si vyzkoušela Salesforce AppExchange a instalovala si tento grafický balíček. Nakonec balíček zůstal nevyužit, tak proč ho nevyužít nyní? Dostat obrázek (krásné červené srdíčko) z balíčku do šablony nebylo úplně intuitivní. Ale podařilo se.

A vymýšlím si dál – přílohu do emailu umí každý. Co takhle vložit obrázek do těla zprávy? Hm, tak to v tomto případě nelze použít custom šablonu, musím vytvořit Html šablonu. Předpokladem je, že obrázek si nahraji do Tabu Documents. Dokončím návrh šablony a jdu odeslat hromadný email.

Volba Contacts – Mass Emails Contacts.

Pozor na limit Developer edice – hromadný email na 10 externích emailových adres na den.

Chtěla jsem si vyzkoušet možnosti kampaně ze Salesforce, povedlo se. Ale příští kampaň svěřím MailChimpu.

Hana Srnová



1 komentář: